Κάθε ρολόι αξίζει την καλύτερη φροντίδα ώστε να είναι λειτουργικό για όσο περισσότερα χρόνια γίνεται. Για την σωστή φροντίδα του ρολογιού σας, προτείνουμε να ακολουθήσετε τις εξής συμβουλές:
Καθαρισμός
Καθαρίστε τακτικά το ρολόι σας με χλιαρό (όχι ζεστό) νερό και υγρό σαπούνι προσέχοντας την μικρότερη δυνατή επαφή με τα κουμπιά του. Σκουπίστε με ένα πανί προσεκτικά. Τα μπρασελέ μπορείτε να τα καθαρίσετε με μια παλιά οδοντόβουρτσα για να καθαρίσουν οι εσοχές. Ρολόγια με δερμάτινο λουράκι θα πρέπει να έχουν ελάχιστη επαφή με νερό και υγρασία.
Χτυπήματα
Αποφύγετε οποιαδήποτε χτυπήματα στο ρολόι σας. Ένα χτύπημα μπορεί να μην έχει εμφανή ζημιά στο ρολόι σας αρχικά, αλλά μπορεί να προκαλέσει εσωτερική ζημιά που θα φανεί αργότερα. Παρακολουθήστε το ρολόι σας μετά από ένα κτύπημα και εφόσον διαπιστώσετε προβληματική λειτουργία (π.χ μεγάλη απόκλιση στην ώρα, δείκτες που να κινούνται με ακανόνιστο βήμα, λειτουργίες του ρολογιού σας που δεν δουλεύουν σωστά) Μετά από οποιοδήποτε χτύπημα προτείνεται ο έλεγχός του από την αντιπροσωπεία.
Επαφή με θαλασσινό νερό
Συστήνεται μετά από επαφή του ρολογιού σας με θαλασσινό νερό ο καλός καθαρισμός του με χλιαρό (όχι ζεστό) γλυκό νερό και υγρό σαπούνι και ένα νωπό πανάκι.. Το αλάτι του θαλασσινού νερού μπορεί να αλλοιώσει τις φλάντζες του ρολογιού σας και να φθείρει τους συνδέσμους του μπρασελέ.
Ακραίες Θερμοκρασίες
Αποφύγετε την έκθεση του ρολογιού σας σε υψηλές θερμοκρασίες (πάνω από 50°C και κάτω από 0°C), καθώς και τις απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας. Κατά την έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες, μπορεί να παρατηρηθούν διαστολές και συστολές των μετάλλων του ωρολογιού με αποτέλεσμα την φθορά κατά την λειτουργία και η παρουσίαση βλάβης.
Συστήνουμε:
- Μπορείτε να κρατήσετε το ρολόι σας καθαρό με ένα μαλακό και στεγνό ύφασμα
- Αν δεν το φοράτε το ρολόι σας, να φυλάσσετε σε δροσερό και ξηρό μέρος
- Αν κάνετε βαριά χειρωνακτική εργασία, φροντίστε να αφαιρέσετε το ρολόι σας
- Αποφύγετε επαφή με χημικές ουσίες, όπως απορρυπαντικά, κρέμες, αρώματα κτλ